Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Ο περί διενέργειας Εράνων Νόμος

 http://www.moi.gov.cy/moi/moi.nsf/All/39A3975C6AEB0333C2257CEB00389EEA?OpenDocument

 ... (8) Κάθε διοργανωτής εράνου θα υποβάλλει όχι μόνο ακριβή λογαριασμό εσόδων και εξόδων προς την Αρχή Αδειών, αλλά και στοιχεία για το πώς προτίθεται να αξιοποιήσει τα εισπραχθέντα. Η Αρχή Αδειών θα ελέγχει τους λογαριασμούς και θα υποβάλλει σχετική έκθεση προς τον Υπουργό, ο οποίος, στην περίπτωση που διαφανεί ότι τα έσοδα υπερβαίνουν τις ανάγκες για τις οποίες διεξήχθη ο έρανος, έχει την εξουσία όπως ζητήσει την επιστροφή ανάλογου ποσού, το οποίο θα κατατίθεται στο Πάγιο Ταμείο της Δημοκρατίας.

(9) Η Αρχή Αδειών θα έχει επίσης εξουσία όπως, κατόπιν ενδεχόμενης διαβούλευσης και με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών, διερευνά και αποφαίνεται, κατά πόσο οποιαδήποτε ενέργεια πώλησης λαχνών, εντύπων ή άλλων αντικειμένων, συνιστά κεκαλυμμένη πράξη εράνου κι οποιαδήποτε απόφαση της Αρχής Αδειών θα είναι δεσμευτική για τους επηρεαζόμενους.
(10) Το Υπουργείο Εσωτερικών θα διατηρεί στην ιστοσελίδα του επικαιροποιημένο κατάλογο όλων των σε εξέλιξη αδειών εράνου στη Δημοκρατία, όπου θα περιέχονται πληροφορίες για τη χρονική ισχύ τους, το σκοπό, τον τρόπο και τον τόπο διεξαγωγής του κάθε εράνου.
(11) Σύμφωνα με το άρθρο 19, κανένα πρόσωπο δεν ενεργεί ως ερανιστής, εκτός αν κατέχει το προβλεπόμενο Πιστοποιητικό Εξουσιοδότησης, το οποίο αναμένεται να δημοσιευθεί στην Ε.Ε. της Δημοκρατίας, με την αναμενόμενη έγκρισή του από τον Υπουργό Εσωτερικών.
(12) Σύμφωνα με το άρθρο 6, πρόσωπο το οποίο επιθυμεί να διοργανώσει έρανο οφείλει να υποβάλει αίτηση για τη χορήγηση άδειας, στην κατά περίπτωση αρμόδια Αρχή Αδειών (Υπουργείο Εσωτερικών ή Επαρχιακή Διοίκηση), τουλάχιστον 30 μέρες πριν από τη διενέργεια του εράνου. Το σχετικό έντυπο αίτησης περιλαμβάνεται στο Παράρτημα Ι του Νόμου.


Σχετικά Αρχεία:







Ο ΠΕΡΙ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΡΑΝΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2014.pdf
Το αρχείο χρειάζεται Acrobat Reader για να ανοίξει (Μέγεθος: 336,36Kb)
ΕΝΤΥΠΟ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΡΑΝΩΝ - ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ -ΝΕΟ-15015.pdf
Το αρχείο χρειάζεται Acrobat Reader για να ανοίξει (Μέγεθος: 243,99Kb)
ΕΝΤΥΠΟ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΡΑΝΩΝ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ-190115.pdf
Το αρχείο χρειάζεται Acrobat Reader για να ανοίξει (Μέγεθος: 244,74Kb)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΡΑΝΩΝ.docx
Το αρχείο χρειάζεται Microsoft Word για να ανοίξει (Μέγεθος: 12,26Kb)
ΑΔΕΙΕΣ ΕΡΑΝΩΝ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ-271115.doc
Το αρχείο χρειάζεται Microsoft Word για να ανοίξει (Μέγεθος: 105,05Kb)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου