Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

 Έσσετ’ ήμαρ.

Εάν ξέρει κάποιος κάποιος να διαβάζει Νόμους,  Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς, γνωμοδοτήσεις Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, κ.λ.π. τότε θα διαπιστώσει ότι η δημοσιευθείσα μετά «φανών και λαμπάδων»  υπ΄αριθμ. 185/2015 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους αναφέρεται σαφέστατα και μετ’ επιτάσεως στον Νόμο 4039/12, στο Κανονισμό (ΕΕ)  576/2013  άρτι ψηφισθέντα και δημοσιευθέντα εις αντικατάσταση του Κανονισμού (ΕΚ) 998/2003 « Περί μή εμπορικής μετακινήσεως ζώων συντροφιάς κλπ…)
Επομένως, όχι μόνον δεν δικαιώνει την παράνομη διακίνηση κατοικιδίων, αδέσποτων  και γενικώς ζώων συντροφιάς  στην αλλοδαπή και προπάντων σε «καταφύγια της αλλοδαπής»  αλλά υποχρεώνονται σήμερα ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ να καταγράφουν απαραιτήτως τα κατοικίδια τους  στην βάση δεδομένων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Επομένως όχι μόνο δεν επιτρέπεται η διακίνηση χωρίς τα νόμιμα πιστοποιητικά αλλά και ο ίδιος ο ιδιοκτήτης υπογράφει ότι το ιδιόκτητο  ζώο του, δεν το πάει για μεταβίβαση ή πώληση.
Εάν λοιπόν κανείς απο τους  θριαμβολογούντας γνωρίζει ανάγνωση καλώς, άλλως δεν θα ασχοληθούμε πλέον με αυτό το θέμα αλλά θα το διαπιστώσουν στην πράξη όσοι αποπειραθούν να παραβούν  την Εθνική και Κοινοτική Νομοθεσία την οποία ονειρεύονται ασφαλώς από χρόνια διαφορετική.


http://www.nsk.gr/web/nsk/anazitisi-gnomodoteseon?p_p_id=nskconsulatories_WAR_nskplatformportlet&p_p_lifecycle=0&p_p_state=normal&p_p_mode=view&_nskconsulatories_WAR_nskplatformportlet_jspPage=%2Fjsps%2Fconsulatories%2Fview-consultatory.jsp&_nskconsulatories_WAR_nskplatformportlet_returnURL=%2Fweb%2Fnsk%2Fanazitisi-gnomodoteseon%3Fp_p_id%3Dnskconsulatories_WAR_nskplatformportlet&p_p_col_id=column-4&p_p_col_pos=2&p_p_col_count=3&_nskconsulatories_WAR_nskplatformportlet_consultId=3322589

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου