Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015



    



Σχετικά με την ανάρτηση από το patrasnews των αποτελεσμάτων  της συσκέψεως  των πέντε δημάρχων της Αχαΐας για την δημιουργία ενός διαδημοτικού κέντρου για την φροντίδα των αδέσποτων ζώων έχουμε να σας ενημερώσουμε τα εξής :

Το  επίμαχο θέμα των αδέσποτων ζώων το οποίο μέχρι σήμερα ως είναι γνωστό διευθετούσαν παρανόμως κατά βούληση σύλλογοι, ιδιώτες, αλλοδαποί,  και παράνομοι διακινητές με το αζημίωτο φυσικά.
Σύμφωνα με τον Νόμο 4039/12 άρθρο 9, οι Δήμοι είναι διαχειριστές του θέματος ζώων συντροφιάς και η οποία αρμοδιότητα αυτή δεν μεταβιβάζεται σε άλλους διότι καθορίζεται από Νομοθεσία.

Τα σωματεία είναι εθελοντικά και βάση του Νόμου 4039/12  ως και με τον προγενέστερο 3170/03 συνεργάζονται εάν  το θέλουν με Δήμους διαθέτοντας είτε εθελοντές, είτε χρήματα ή τροφές κ.λ.π  αλλά οι Δήμοι και μόνον είναι διαχειριστές των κατοικιδίων.

Επίσης παρανόμως ο Δήμος Πατρέων και άλλοι όμοροι δήμοι επι τόσα χρόνια ανέθεταν την διαχείρηση των ζώων στον Σταθμό Μέριμνας Ζώων του Πανεπιστημίου Πατρών και τον οποίον χρηματοδοτούσαν ταυτόχρονα και μάλιστα με πλήρη εξουσία επί των ζώων που έκανε περισυλλογή ,(διότι το σωματείο δεν μπορεί να κάνει καταγραφή σήμανση και εγγραφή  στην βάση δεδομένων), των ζώων που έκανε την περισυλλογή  γιατί είναι προσωπικά δεδομένα και απογορεύται ιδιώτης να έχει πρόσβαση και έτσι επι χρόνια με το σύστημα αυτό δεν υπήρξε ιχνηλασία σε όποια ζώα ο Σταθμός Μέριμνας Ζώων του Πανεπιστημίου Πατρών διαχειρίστηκε (και έδωσε για υιοθεσία ) .
Επίσης ο Σταθμός Μέριμνας Ζώων του Πανεπιστημίου Πατρών έκλεισε διότι δεν είχε άδεια ιδρύσεως και λειτουργίας με τις προδιαγραφές του Νόμου 604/77 & Π.Δ 463/78 και κατόπιν φυσικά ελέγχου της αρμοδιας υπηρεσίας της Νομαρχίας .

Το ενδιαίτημα (κυνοκομείο) του Νόμου 604/77 είναι για προσωρινή διαμονή είτε για ιδιόκτητα είτε για αδέσποτα.

Η υπόσχεση προς τους πολίτες για ίδρυση διαδημοτικού κυνοκομείου και εγκλωβισμός σκύλων σε αυτό είναι παράνομος ,διότι ο Νόμος 4039/12 προβλέπει ότι μετά  τις όποιες κτηνιατρικές πράξεις γίνεται επανένταξη στο περιβάλλον εντός φυσικά  των ορίων του Δήμου ο οποίος εφαρμόζει το πρόγραμμα του άρθρου 9 του ανωτέρω Νόμου ,πράγμα που και ο Σταθμός Μέριμνας Ζώων του Πανεπιστημίου Πατρών ποτέ δεν εφάρμοσε.

Υπόσχεται, κατά την ανακοίνωσή του ο Δήμος Πατρέων ότι θα αναζητήσει κοινοτικά κονδύλια απο την Ε.Ε., διότι αγνοεί ασφαλώς ότι τέτοια δεν υπάρχουν, αλλά το Υπουργείο Γεωργίας το καθ’υλην αρμόδιο για την διευθέτηση του θέματος των αδέσποτων χρηματοδοτεί κατά 75% τις κτηνιατρικές πράξεις που θα συντελεστούν σε νόμιμες  εγκαταστάσεις ενδιαιτήματος ,τις όποιες κτηνιατρικές πράξεις καταθέτει ο Δήμος στην Περιφέρεια και εφόσον είναι νόμιμες τα εισπράτει ο Δήμος απο το ποσό που διαθέτει κάθε χρόνο το Υπουργείο Οικονομικών γιαυτό το σκοπό.
Αυτό γίνεται διότι η Ελλάδα δια του Υπουργείου Γεωργίας εφαρμόζει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την προστασία΄και τα δικαιώματα των ζώων συντροφιάς  την οποία επικύρωσε  με το Νόμο 2017/78 και ο οποίος προβλέπει ότι για την περιστολή του πολλαπλασιασμού των αδέσποτων εφαρμόζεται η στείρωση. Φυσικά η σύμβαση αυτή προυποθέτει και πολλά αλλά δικαιώματα των ζώων τα οποια αγνοούν παντελώς από τους Δήμους μέχρι άλλες αρμόδιες υπηρεσίες και πολλές φορές και την ύπαρξη της υπογραφής αυτής της συμβάσεως.

Σας αναφέρουμε δε ότι η δημόσια υγεία την οποία οι Δήμοι προβάλουν για να εξαφανίζουν τα ζώα από τους δρόμους είναι ανυπόστατη διότι ένα ζώο στειρωμένο και εμβολιασμένο δεν βλάπτει κανέναν.
Οι ζωοανθρωπονόσοι, εχινόκοκκος, λύσα,καλάζαρ ( ιάσιμο πλέον) έχουν μηδενιστεί στην Ελλάδα. διότι  η Κτηνιατρική προχώρησε και πλέον δεν κηρήτουν σε καραντίνα ολόκληρους νομούς όπως γινόταν παλαιότερα.
Αντιθέτως η σημερινή ανεξέλεγκτη κατάσταση με τα «ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΑ  –«ΣΚΥΛΑΔΙΚΑ» που διατηρούν σωματεία και ιδιώτες είναι εστία μολύνσεως και αποθήκες παρανόμου διακινήσεως και επίσης με τραγικές εντυπώσεις και γιαυτόν τον ίδιο πολιτισμό της Ελλάδος και την δήθεν Φιλοζωία.
                                                                                          
                                                            





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου